The Loffly Chef sinds 1977


Ben je dol op koken, gezonde en natuurlijke voeding en wil je daar graag meer over leren?  Of wil je níet zelf koken en zoek je iemand die dat voor jou doet? Dan ben je hier op het juiste adres.

Je hebt namelijk te maken met een echte vakidioot met een enorme passie voor haar vak: koken op een natuurlijke manier. Het allerbelangrijkste hierbij vind ik dat het fun, lekker en gezond moet zijn. Als je mij vraagt wat mijn hobby’s zijn dan zeg ik: “koken, koken, koken”. Ik sta het liefste hele dagen in de keuken om nieuwe recepten te ontwikkelen, maar ook om anderen het plezier van het koken bij te brengen. Stiekem sta ik op een verjaardag liever in de keuken, dan dat ik tussen de visite zit te praten over koetjes en kalfjes. Koken en kletsen is voor mij een gouden combinatie.

Naast mijn passie voor koken en natuurlijke voeding, vind ik de zorg voor de aarde heel belangrijk. Vind je net als ik duurzaamheid in de keuken cruciaal? Als je kookt met verse en onbewerkte ingrediënten van het seizoen zit dat wel snor. Glazen potten verzamel ik om te hergebruiken, afval is bij mij gescheiden en rvs/houten materialen zijn mijn favoriet.

 

www.bymarenphotography.com

Bij mij in de keuken is het altijd een feestje. Ik vind educatie belangrijk maar vooral moet het gezond, lekker en leuk zijn. In het koken kan alles, er zijn geen grenzen. Je hebt daar alle vrijheid in en dat maakt het vak ook zo leuk. Lijkt zo'n feestelijke keuken jou ook wat?


Ik heb vele petten op. Ik ben kok, docent, diëtist, productontwikkelaar en cateraar. Ik hou van de afwisseling en veelzijdigheid. Het combineren van gezonde voeding en lekker koken. Ondanks de vele rollen, hebben ze allemaal iets gemeen:

  • Gezondheid
  • Natuurvoeding
  • Duurzaamheid

Mijn passie voor natuurvoeding

Natuurvoeding staat centraal in mijn leven. Hierbij kun je denken aan zelf maken en het opeten maar zeker ook het vertellen hierover in mijn voedingslessen. Het is de rode draad in alles wat ik doe, als het maar natuurlijk is. Ik wil graag mensen leren wat natuurvoeding is en wat het voor je kan betekenen.
Mijn mantra is puur, vers, eerlijk, biologisch, vega(n) en lekker!

Al deze onderdelen pas ik automatisch toe als ik een menu bedenk, een gerecht test of een maaltijd bereid. In willekeurige volgorde want ze zijn allemáál belangrijk.

Puur als in, veel zelf maken en geen pakjes-zakjes met kant en klare producten. Lekkere dadelmayonaise uit eigen keuken of verse soepen en salades.
Vers door met seizoensgroenten uit de buurt te werken, met daardoor véél smaak.
Eerlijk gaat bij mij behalve over nette prijzen voor de boer ook over no-waste
Zo heb ik onlangs plasticvrije verpakkingen in gebruik genomen en werk ik met duurzame schoonmaakmiddelen van Brauzz en Wipe en Clean.
Biologisch, tja, dit is zo normaal voor mij dat ik het vaak vergeet te vertellen. Ik kook 100% met biologische producten. Punt.
Vega(n), deze is ook leuk. Een soort van per ongeluk kook ik 90% vegan en alles vegetarisch. Ik begin met te denken aan groenten, daarna granen, gevolgd door bonen-noten-zeewier. En daar valt zóveel lekkers van te maken.
Lekker want door lekker te eten word je daar meer gevoed dan met alleen de nutriënten. Naast ge-vuld raak je ook ver-vuld. Genieten van goede voeding werkt helend, verzorgend en geeft je volop energie.


Maar wacht, er is meer!

Ik ben 58 lentes jong, woon in Breda, heb 3 kinderen van 27, 26 en 16 jaar. Ik lees alleen kookboeken en studieboeken.

Mijn inspiratiebronnen zijn onder andere: Anna Jones, Ottolenghi en Viviane van Dyck.

Ik ben iemand die ontzettend houdt van haar werk, het fijn vindt om samen te werken, maar ook graag zelfstandig werkt. Ik ben dol op het ondernemerschap en hou van alles wat met voeding te maken heeft.

Mijn eigen favoriete gerechten zijn onder andere knoflook-citroen soep, gefrituurde uienringen, geroosterde pompoen met labneh en ik ben gek op groenten. Eigenlijk kan ik niet kiezen, ik vind heel veel dingen lekker en leuk om te maken. 

Twee keer per jaar ga ik ontspannen en doe ik helemaal niks. Ontspannen doe ik door te breien, kleuren en borduren. Even helemaal niets en opladen. Ondanks dat ik veel van mijn werk hou, is het goed om zo even afstand te nemen.

 


Luister hier naar de podcast van Nanneke van Drunen.
Bij haar was ik te gast en mocht de hele tijd praten over natuurvoeding! 


Onbelangrijk, maar te leuk om niet te vertellen

 Als ik een dopje ergens van afdraai, valt het àltijd op de grond;

Ik hou niet van kapotte ordners;

Ben gek op de kleur oranje;

Ik heb een kookboek geschreven;

Ik ben scheepskok geweest;

Overal sleep ik mijn koksmes, deegschraper en houten snijplank mee naar toe;

Ben dol op zuur;

Ik ben allergisch voor banaan, avocado en tempeh, terwijl ik het wel heel lekker vind;

Ik heb een hekel aan overbodige handelingen in de keuken zoals blijven roeren om niets;

Ik kan op afstand horen of jouw uien staan aan te branden.

 

Wil jij ook gezonder leven en meer leren over het implementeren van natuurlijke voeding in jouw dagelijks leven of wil je jouw medewerkers bewuster maken van het koken met natuurlijke voeding. Ik nodig je graag uit voor een online kook- inspiratiesessie. Op zo’n dag leer je alles over natuurlijke en gezonde voeding, en laat ik je zien hoe leuk koken kan zijn. 

 

Binnenkort iets te vieren of wil je graag een keer van mijn kookkunsten komen genieten? Graag verzorg ik de catering voor je of je kunt mee doen met mijn energiekuur of detoxkuur.

Heb je een vraag? Stel ‘m vooral want ik leer je heel graag alles over dit onderwerp :-)

 

Groetjes Marion

Marion's favorieten voor in de keuken