Farm to table 1 oktober 2021


16:30 - 19:00 𝗠𝗲𝗲𝘁 & 𝗴𝗿𝗲𝗲𝘁, 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗹𝗲𝗿𝘀 𝗲𝗻 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁𝘀

Vanaf 16:00 uur is er een Farm to table met een meet & greet markt. Ontmoet lokale Bredase telers en organisaties zoals LandStad de Baronie, Ekoto, Sophia’s Tuin, Oergroen, Wortels in Breda, Hillekens Hoeve, Moervliet en Goeie kost! Die werken aan een duurzaam voedselsysteem. Ontdek en leer meer over: wat er voor jou als consument allemaal in onze regio beschikbaar is, welke productiemethodes worden er gebruikt om groenten te verbouwen en ontmoet restaurants die vooral verse lokale producten op hun menukaart hebben staan.


17:00 𝗽𝗮𝗻𝗲𝗹𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝘀𝘀𝗶𝗲 '𝗢𝗻𝘀 𝘃𝗼𝗲𝗱𝘀𝗲𝗹𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺'

Daarnaast is er een paneldiscussie over ons voedselsysteem met o.a. Lieke Sauer (impactcoach en eigenaar van Smart Cookie), Ivar van Dorst (ondernemer regeneratief landbouw, Ekoto) en Sjoerd Gabriël (streekmanager Landstad de Baronie) als sprekers. Ontdek wat er momenteel allemaal gebeurt op het gebied van lokale voedselsystemen en landbouw. Waar staan we nu? Op welke vlakken liggen er nog kansen en verbeterpunten? Wat doet de stad Breda er aan om de lokale eetcultuur te stimuleren? En hoe kan je hier zelf aan bijdragen?


18:00 - 20:00 𝗖𝘂𝗹𝗶𝗻𝗮𝗶𝗿𝗲 𝘀𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁: "𝙋𝙧𝙤𝙚𝙫𝙚𝙧𝙞𝙟 𝙙𝙚𝙧 𝙡𝙤𝙠𝙖𝙡𝙚 𝙝𝙚𝙡𝙙𝙚𝙣"

Zo heet de culinaire smaaktocht die vanaf 18:00 uur start. Waar 8 lokale smaakmakers en koks, namelijk; The Loffly Chef, Food for Mood, Sin Carne, High-five Food, Servelle, Naturelly, Smart cookie en Funky Lemon Kitchen diverse bites & hapjes voor je klaar maken. Met verse, gezonde en lokale ingrediënten. Je gaat deze avond zelf een selectie maken uit diverse gerechtjes. Door een wandeling te maken langs de kraamjes op het terrein.


Het menu:

The Loffly Chef               Catalan Stew met chocolade en sinaasappel en gegrilde feto met salsa verde       
Sin Carne                         Jackfruit taco's en spicy pumpkin buddha bowl
High-five Food                Smokey bieterbal met citroendip en Cheesy carrot blast burgertje met komijndip
Funky Lemon Kitchen   Jollof rijst met Cajun gemarineerde oesterzwammen en coleslaw
Naturelly                          Fritatta en courgettesoep
Smart cookie                   Sweeten the season dessert
Servelle                            Cumin & turmeric bread topped with pea, mint & broccoli mash, roasted aubergine & spicy almonds                                                                        en superfood rocky road


Prijs = 1 muntje per gerecht en 5 muntjes voor € 35,-.
Wijnproeverij van Vinotheekje 4 diverse wijnen voor € 10,-

Tickets zijn te koop via Stek Breda of op de avond zelf bij het Stekcafé.

VOL=VOL! Dus wees er snel bij!

(Elke munt kan je inleveren voor een gerechtje naar keuze. Drank is niet inbegrepen.)